ЗАРЯДКА  https://www.youtube.com/watch?v=QuqQcy6DsGE&t=20s

СТРОЙОВІ ВПРАВИ  https://youtu.be/Zesy7ZLLL-o

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

ВПР ДЛЯ СТОП https://youtu.be/J6ClI4qm9Gw

Види бігу різні. В спортивній практиці біг ділиться в залежності від довжини дистанції: спринт (60-100 м), біг на середні дистанції (400-1000 м), біг на довгі дистанції (від 2000 м), марафонський біг. Крім того, розрізняють біг кросовий, з перешкодами, бар'єрний біг. За останні роки особливу поширеність набув біг в невисокому темпі (трусцой), який використовується в оздоровчих цілях.

Враховуючи вікові особливості, дітям  доступні слідуючі види бігу:

-               звичайний біг в спокійному темпі;

-       біг на швидкість, з перешкодами і включенням інших рухів (підлізання, стрибків):

-               біг із зміною темпу;

-               повільний біг.

Види бігу і бігових вправ відрізняються за технікою виконання. Вихователю треба знати ці особливості, щоб попередити помилки, легше і швидше їх виправити, правильно визначити завдання і методику навчання.

1.   Звичайний біг.

Правильною технікою такого бігу вважається: вміння бігати вільно, легко, з природніми рухами рук. Руки напівзігнуті в ліктях, пальці вільно зігнуті (але не зжаті в кулаки). При бігу руки рухаються вперед-вгору приблизно до рівня грудей декілька в середину, потім відводяться ліктями назад - в сторони. При бігу невеликими кроками злегка зігнута в коліні нога ставиться на передню частину ступні. При більш широких бігових кроках нога ставиться з п'ятки з по слідуючим еластичним опусканням на всю ступню. При відштовхуванні треба розігнути ногу в коліні. Носки ступнів в сторони не розводяться. Тулуб злегка нахилено вперед, голова з ним на одній лінії, груди і плечі розвернуті, плечі не повертати вслід за рукою, щоб не викликати занадтого повороту тулуба. Звичайний біг в середньому темпі широко використовується для навчання деяким елементам техніки, навичкам правильного координованого руху. При такому бігу діти можуть краще контролювати свої рухи добре їх відчувати, можуть вносити поправки в свої дії.

Звичайний біг - можна проводити в різних шикуваннях: в колону по одному, парами, по кругу, «змійкою» і т.д. Примірна тривалість непреривного бігу збільшується поступово  , так як на протязі року діти оволодівають елементами правильної техніки бігу, росте їх функціональна підготовка.

Повільний біг.

В цьому бігу треба вміти витримувати невеликий темп, не прискорювати і не сповільнювати його, бігти ритмічно. Кроки роботи порожні, ногу ставити на передню частину ступні або еластично з п'ятки на носок. Рухи рук спокійні, руки зігнуті в ліктях на рівні поясу, плечі злегка розслаблені.

 Біг в перемінному темпі.

Використовується в поєднанні з іншими рухами. Головне

завдання - навчити дітей вибирати темп і вид бігу найбільш відповідний змісту завдання.

Так, якщо біг закінчується підскоком або стрибком в довжину, то не треба сповільнювати темп перед поштовхом, а переходити відразу від останнього кроку розбігу до енергійного відштовхування вгору або вперед. Треба вміти швидко і спритно переключитися з бігу на інший вид руху.

Наприклад, підлізаючи під обруч або мотузку, пройти по колоді, а потім продовжуючи біг не зупиняючись, не змінюючи напрямок.

БІГ ПО ДИСТАНЦІІ    https://youtu.be/TVTmXXs1gRQ

БІГ І БІГОВІ ВПРАВИ   https://youtu.be/wTTDoqTJEhs

https://www.youtube.com/watch?v=s2vIFN37Vxk