ЗАРЯДКА 

https://www.youtube.com/watch?v=HxezyqROtCQ

https://www.youtube.com/watch?v=kPyxgTP0bZA

Підстрибування – декілька ритмічних невисоких стрибків поштовхом обох ніг в колінах. Дихання рівне, ритмічне. Положення рук (в сторони, на пояс, до плечей) і ніг (разом, вперед, назад), вводяться повороти, обмежується площа приземлення (в колі, обручі, на місці), збільшується дистанція стрибків при просуванні вперед. Може бути чергування на 2 і на нозі.

Вистрибування на підвищенність використовується для навчання дітей розбігу і повштоху.

Підвищення: широка лава, банкетна колода ( висота 30 см.), пеньок, плоский камінь. Дитина, відштовхнувшись, однією ногою, стрибає на висоту 10 - 15 см. В положення випада однією ногою вперед, а потім приєднує другу ногу.

Ні для кого не буде таємницею, що рух – це життя. Здоров’я людини пов’язане з високою руховою активністю. Звичайно сучасний розвиток технологій, механізація праці та наявність особистого транспорту полегшує наше повсякденне життя та побутові умови, але на превеликий жаль, позбавляє наш організм м’язових зусиль та знижує рухову активність.

Тільки при умовах регулярних м’язових навантажень можуть правильно розвиватися і функціонувати важливі органи людського організму та центральна нервова система.

Рухова активність людини допомагає зберегти і зміцнити здоров’я та є одним із важливих та ефективних засобів профілактики захворювань і гармонійного розвитку особистості.

Під терміном рухової активності слід розуміти всі ті рухи, які людина виконує в процесі своєї життєдіяльності. Також не будуть зайвими регулярні заняття фізичною культурою та спортом.

Людина, яка постійно займається фізичними навантаженнями, має сильніші м’язи, у неї краще функціонує система кровообігу, а її oрганізм стає більш пристoсованим до умoв зовнішньoго середoвища.

Під час активної рухової діяльності у людини збільшується частoта дихання, пoсилюється та поглиблюється вдих і видих, завдяки чому і поліпшується вентиляція легенів та посилюється здатність організму протистояти можливим захворюванням.

Крім того, постійні фізичні навантаження та заняття спортом сприяють збільшенню мускулатури, зміцненню м’язів, суглобів, зв'язок та розвитку кісткових тканин.

Фізично активна та загартована людина має кращий вигляд, підтягнуте струнке тіло, вміє протистояти стресовим ситуаціям, легше переносить напругу і має менше проблем зі здоров’ям. Така людина має кращу розумову та фізичну працездатність, та їй легше пристосовуватись до будь-яких змін трудової діяльності.

Навчити правильних бігових рухів.

·   Біг високо піднімаючи стегна.

Плечі не відхиляти назад; просування невелике.

·   Біг закидаючи гомілки назад (здійснюється на відрізках 20— 30 м).

Більше амплітуду руху, невеликий нахил тулуба вперед.

·   Дріботливий біг (на 20—30 м).

Плечовий пояс розслаблений, частота рухів невелика

 Навчити вільного бігу по прямій.

·   Біг із прискоренням на відрізках 40—60 м.

·   Біг із переходом на біг за інерцією (на 40—60 м).

·   Біг зі зміною темпу бігу.

·   Збігання з некрутого схилу.

Методичні вказівки

Швидкість набирати поступово, контролюючи техніку бігу. Досягнення широкого вільного бігу, зі зміною частоти й довжини кроків.

ЧЕЛНОЧНИЙ БІГ https://www.youtube.com/watch?v=UYcvgMUCinU