ВІДПОВІДІ НА ПОШТУ    до 23.05    [email protected]

Підсумкова самостійна робота .

І-й рівень               1 питання –  0,5 б

1. Назвати основні групи факторів ризику, що викликають ДТП.  - коротка відповідь 

2. Головна дорога – це …

3. Група мотоциклістів повинна рухатися дорогою: а) один за одним; б) у два ряди.

4. Назви безпечні джерела питної води.

5. Гербіциди – це …

6. Закони – це …

ІІ рівень

1. Вибрати приклади зниження дії чинників ризику ДТП: а) навчання водіїв; б) регулювання придбання й експлуатації транспортних засобів; в) служби порятунку.

2. Розмісти у правильній послідовності стадії процесу очищення питної води: а) накопичення; б) механічне очищення; в)знезараження; г) хімічна обробка; д) фільтрування.

3. Вибери джерела і види забруднення ґрунтів : а) пестициди; б) транспорт; в) меліорація; г) аварії на АЕС; д) пожежі, спалювання сміття; е) населені пункти; є) промислові підприємства.

4. За скоєння особливо тяжкого злочину або в разі повторного скоєння злочину тебе можуть направити до школи соціальної реабілітації з а) 14 років; б) 11 років; в) 16 років; г) 18 років.

5. Співробітники поліції при затриманні неповнолітніх зобов’язані: а) провести обшук і зареєструвати затримання; б) повідомити батьків чи опікунів про затримання; в) перевірити документи; г) затримати і доправити у відділення поліції для встановлення особи чи за підозрою; д) відпустити через 3 години, якщо за тобою немає серйозної провини.

6. Кібер-шахрайство – це: а) заволодіння чужим майном; б) сайти, що містять інформацію, яка є загрозою для здоров’я; в) агресивні дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити гідність людини з використанням інформаційно-комунікаційних засобів; г) дії зловмисників у мережі Інтернет, спрямовані на розбещення дітей і використання їх із сексуальною метою.

ІІІ рівень                   1 питання –  1, 5 б

1. Поясни правила поведінки у разі загрози пограбування.  - коротка відповідь 

2. Як уникнути залучення до деструктивних сект. - коротка відповідь

ІV рівень                    1 питання – 1,5 б

1. Обґрунтуйте вплив соціальної небезпеки на здоров’я. - коротка відповідь 

2.  Поясни як не стати жертвою торгівлі людьми. - коротка відповідь