Доброго дня, Діти!

тема: "Все починається з мами".

   В останній місяць весни, у травні, коли земля вкривається травами і квітами, коли стоять прекрасні дні і літо стукає у двері. Україна відзначає дуже світле та красиве  свято – День Матері.  Мама… Це – найдорожча і найцінніша у світі людина для кожного з нас. Перші кроки, перші слова, перші здерті коліна – все це її турботи, її справи, її життя.  Де б не були і щоб не робили, куди б не закинула нас доля і щоб з нами не трапилося, ми знаємо, що материнське серце все відчуває, про все знає. Ми впевнені, що мама завжди поспішить нам на поміч, незважаючи на те, скільки нам років – три чи тридцять. Немає в цілому світі святішої і кращої «професії» - ніж материнство.

Щороку навесні в Україні відзначається день матері – одне з головних родинних свят, присвячене найріднішій жінці в житті кожної людини.

Подібні дні відзначаються у всьому світі вже понад 100 років. Так, у США День матері отримав офіційний статус ще в 1914 році.  Після завершення Першої світової війни День Матері почали відзначати і в Європі. Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 85 країн. В незалежній Україні День матері було встановлено указом президента України в 1999 році. Цей день – чудовий привід приділити увагу матерям, висловити їм теплі почуття і підкреслити їх величезну роль в будь-якій сім'ї.

День Матері відзначається у другу неділю травня, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.

У цей день заведено поздоровляти матерів і приділяти їм особливу увагу. У США і країнах західної Європи існує практика прикраси одягу квіткою червоної гвоздики, якщо мама жива, і білої, якщо її вже немає. Багато також намагаються в цей день відвідати своїх батьків, навіть якщо вони живуть далеко.

Все про маму:

· Любов мами – затишне подвір'я, у якому завжди тепло і сонячно. (К. Пірс)

·        Ти не перестаєш бути дитиною, поки у тебе є матір. (С. Джейет)

· Перший подарунок, який дає нам мати - це життя, другий - любов, і третій - розуміння. (Д. Брауер).

· Материнське серце - найглибша прірва, на дні якої ви неминуче знайдете прощення. (О. де Бальзак)

· У світі є тільки одна найпрекрасніший дитина, і вона є у кожної матері. (Китайське прислів'я).

·        Мама - це та людина, яка побачивши 4 шматочки пирога на 5-х їдців, скаже, що їй ніколи його й не хотілося. (Т. Йордан).

·        Жоден подарунок матері не буде дорівнює подарунку, який вона подарувала нам, - життю. (Невідомий).

·        Мати — це саме зворушливе з усього, що є на землі. Матір — це значить: прощати і приносити себе в жертву. (Еріх Марія Ремарк. Притулок мрій)

·        Руки матерів виткані з ніжності — діти сплять на них спокійним сном. Віктор Гюго. Знедолені

·        Мами завжди приходять на допомогу. Навіть коли їх немає поруч. Elchin Safarli

·        Бог не міг бути з кожною людиною одночасно, тому кожній людині він подарував маму. Garv: Pride and Honour

·        І коли матері цілують своїх дітей, і коли лають, вони люблять їх однаково. Перл Бак

· Мати розуміє дитину без слів. Єврейські прислів'я та приказки

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=Rntd7dHPVcg&feature=emb_err_watch_on_yt

Ідеї подарунків на День матері.

Дякувати мамі за турботу і любов необхідно кожен день - це знає будь-яка дитина. А в День матері особливо приємно вручити мамі приємний сюрприз. Не обмежуйтеся квітами і привітайте маму, обравши їй особливий і пам'ятний подарунок.

1. Своїми руками. Пам'ятаєте, як горіли мамині очі, коли ви в дитинстві приносили їй саморобну листівку? І справа зовсім не в шедевральності малюнка чи аплікації: найдорожче для мами — те, що ви знайшли час і доклали зусиль, аби порадувати її. Зараз, звісно, листівочка не згодиться — хоча її можна докласти до спеченого самотужки торту.  Адже мама надзвичайно пишається вами та вашими успіхами.

2. Родинна пам’ять. З переходом до цифрового простору ми стали забувати про традиційні фотоальбоми, які так охоче збирали наші матусі. Якщо ваша мама полюбляє друковані фотографії, День матері — чудова нагода відновити традицію. Можна зібрати й роздрукувати знакові фото за декілька років. А можна відчути себе мандрівником у часі та створити власне генеалогічне дерево — на замовлення, за шаблоном чи й самотужки. 

3. Турбота — найкращий дарунок. Для цього подарунку вам знадобиться кмітливість та увага. Подумайте, як ви можете полегшити життя своїй матусі?

Найголовнішого подарунка за гроші не купиш — це любов та увага. На жаль, під час карантину не вдасться разом відсвяткувати цей день у кафе чи парку. Розкажіть мамі про свою любов, висловіть щирі слова подяки за все. А подарунок почекає і нікуди не втече й після карантину. 

Все буде добре!!!