Моя сім’я – Божий дар

https://youtu.be/T3992CT1UVI

    Добрий  день любі діти! Ви прослухали пісню, і вже здогадалися яка тема нашого сьогоднішнього заняття. Так, ми сьогодні будемо говорити про родину та сім’ю.

    Від народження кожен із нас перебуває в оточенні своєї родини, яка турбується про нас, допомагає нам. Тому 15 травня весь світ відзначає Міжнародний день сім’ї. 

    З сім’ї починається життя людини. Сім’я – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується  будь – яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.  Сім’я – це осередок любові і щастя. Сім’я починається з дітей.  У сімейному житті найважливіший гвинт – це любов. 

Сім’я – це щастя, любов і удача,

Сім’я – це влітку поїздки на дачу.

Сім’я – це свято, сімейні дати, 

подарунки, покупки,

приємні витрати.

Сім’я – це праця,

Один про одного турбота.

Сім’я – це багато домашньої роботи.

Завжди будьте разом,

Любов бережіть, образи і сварки

Подалі женіть.

    Для дитини сім’я це оточення, в якомускладаються умови її фізичного, психологічного, емоційного та інтелектуального розвитку.

    Сім’я – це взаєморозуміння, взаємодопомога, ніжність, любов, довіра. Сім’я – це маленька країна , в якій тато – президент, мама – міністр фінансів, міністр охорони здоров’я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім’ї. Сім’я – це дім людини, це її захист, це місце, куди можна прийти і поділитися своїми проблемами і бути почутим та зрозумілим;  це місце, де можна відпочити душею та тілом; це місце, де можна довіритися людям і почувати себе у комфорті та безпеці.  Саме у міцній сім’ї зростають здорові, щасливі, всесторонньо розвинені діти. 

    Сім’я – це основа основ: 

придивися – і побачиш в ній всі кольори веселки, 

прислухайся – і почуєш чудову музику, 

повір – і побачиш диво!

    Займаючись раннім розвитком ви маєте змогу проявити свою творчість та винахідливість, зробити кожен день відкриттям для себе. У вас є унікальна можливість з батьками пережити своє дитинство, наповнити своє життя кольоровими емоціями, враженнями.

    Сім’я – це тепло і довіра, затишок, мир, спокій і упевненість в тому, що ти не один! Віра в те, що якщо ти десь оступився, то рідна людина завжди протягне тобі руку допомоги.

В кожної людини, є своя родина.

Є батьки, і тітка й дядько

Може й сестри є й брати.

Ця родина є щаслива,

Бо всі разом – вони сила!

Це – підтримка й розуміння. 

Це – повага, це  коріння!

    А тепер подивіться мультик і поміркуйте над тим:

Чи можна назвати гарним, вчинок, який скоїла дівчинка?
Чи правильно, на Вашу думку, повели себе батьки?
Чи зрозуміла дівчинка, що сім’я – це найдорожчий скарб?

https://youtu.be/noZxceyaL9

    До побачення  та до нових зустрічей!