Моя Україна, демократична і вільна

В кожної людини є своя Батьківщина. Це те місце на її великій території, де вона народилася,виросла,котре не раз міряла своїми ногами.Моя Батьківщина - Україна.
Образ України асоціюється в нас із червоною калиною та гнучкою вербою,золотим колоссям пшениці й дніпровськими хвилями,родючою землею та піснями хліборобів.

Рідна моя Україно,земля зі славою,  багатовіковою історією і мудрими, талановитими людьми. Я пишаюся тим,що моя Батьківщина стала рідною землею для тисячі білорусів, поляків, чехів,євреїв,румун,греків,татар та інших народів. Україна...Вона в усьому, що нас оточує:у місяці,в зорях,у дорозі додому,у кожному струмочку,в деревці,у камінчику,у травичці,де "садок вишневий коло хати". 

Батьківщина – це те місце, де народилася людина, де промайнуло її дитинство із   дивом-казкою, матусиною піснею, батьківською ласкою. Батьківщина – це рідний дім, де завжди з любов’ю чекають нас наші рідні. 

Моя Батьківщина –  Україна, демократична і вільна, я з нею пов’язую долю свою! 

Україна — це отча земля, рідний край, де ми народилися. Широкi i чарiвнi  простори, прекрасні села i міста. Могутньо котить до Чорного моря сиві хвилі найбільша річка України — Дніпро.        

Буйною зеленню шумлять на його берегах сади, лiси. Золотистим морем розливається безкраїми нивами жито-пшениця. 

 А чи знаєте ви, що простір землі, заселений українським народом великий. Щоб його перетнути, потрібно пішки йти із заходу на схід 90 днів, долаючи щодня по 30 км.

 Ми свідки історії, а історія це ми… отже, давайте разом полистаємо сторінки історії нашої країни…. сторінки, завдяки яким ми змінимо свій погляд на значення слова  «Патріот»… тому що сьогодні Патріотизм – це нагальна потреба України!

 Віддавна на території України існували держави скіфів, сарматів, готів та інших народів, але відправним пунктів української державності і культури вважається Київська Русь 9-13 століття.

Формування новітньої нації припало на часи визвольної війни 1648-1657 років під проводом Богдана Хмельницького проти Речі Посполитої. Результатом війни стало заснування в України козацької держави – Війська Запорозького.

 У 18 столітті козацька автономія була ліквідована Російським царатом. Під час української революції початку 20 століття постало декілька національних держав: Українська Народна Республіка, Українська Держава, Західно-Українська Народна Республіка.

 У 1919 році відбулося возз’єднання українських земель, проголошенно Акт Злуки. У 1922 році Українська республіка ввійшла до складу Радянського союзу.

Сучасна держава Україна утворилась в результаті розпаду Радянського союзу 1 грудня 1991 року.

 Із проголошенням незалежності Україна почала брати активну участь у міжнародних відносинах як повноправний суб’єкт міжнародного права. Основні принципи зовнішньої політики України визначені в Декларації про державний суверенітет України (1990), ухвалених Верховною Радою "Основних напрямках зовнішньої політики України" (1993), в Конституції України (1996).

Україна – унітарна держава, територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, що не мають статусу державних утворень і не володіють суверенними правами.

 Події в Україні починаючи з листопада минулого року тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Ми живемо у непростий час – час змін.  Революція гідності, яка відбулася у Києві, довела, що український народ єдиний. Сьогодні, нажаль, боротьба за єдність та волю продовжується.

Холодним серцям байдужих людей завжди протистояли і протистоять  гарячі та хоробрі серця  наших патріотів. Саме вони йдуть на самопожертву заради майбутнього України.

 Кожна епоха народжує своїх героїв….

 Вшануймо пам'ять всіх героїв, які поклали своє життя за Україну.

Як у політичному житті кожного народу є визначні події й роки, які назавжди входять в його історію, свідомість, визначають характер буття, місце і роль  країни у світі.

 Так у духовному житті кожного народу є видатні особистості, які своїми здобутками прославляли і прославляють країну на весь світ. Слід згадати найвидатніших з поміж тих, чиї імена назавжди увійшли в історичну пам'ять, у душу українського народу. Про них завжди казатимуть «Гордість нації».

  • Тарас Шевченко, великий Кобзар – так називали i називають його люди. Геніальний син українського народу прославляв Україну на весь світ. Його книга «Кобзар» перекладена багатьма мовами світу. Народ України береже пам’ять про видатного поета. Йому збудовані пам’ятники, його ім’ям названі вулиці, порти, театри, університети. Його вірші знають дорослi i діти.
  • Микола Амосов – академік, заслужений діяч науки України. Із 1952 р. очолював клініку грудної хірургії Українського науково-дослідного інституту туберкульозу і грудної хірургії. Основні наукові праці присвячені питанням хірургії серця і легень. З 1983 р. директор Київського інституту серцево-судинної хірургії. У 1978 р. лауреат Державної премії УРСР.
  • Катерина Білокур (1900-1961 рр.), живописець. Народна художниця України з 1956 р. читати, писати і малювати навчилась самотужки. Жила у злиднях. Нею написані такі картини: «Квіти увечері», «Декоративне панно», «Жар-колос», «Жоржини», «Рожі і троянди», «Осінь», портрети та автопортрети.
  • Михайло Грушевський (1866-1934 рр.), учений-філолог, літературознавець, організатор науки, письменник, критик, політичний діяч, публіцист. Голова Центральної Ради (1917-1918 рр.). У 1919 році емігрував. У 1924 р. на його прохання уряд України дозволив йому повернутися в Україну для наукової діяльності. Із його ім’ям пов’язаний розвиток історичних подій від перших кроків Центральної Ради до ІV Універсалу про самостійність УНР. Багато працював в царині історії літератури – це насамперед відповідні екскурси в його основних працях: «Історія України – Русі» і «Історія української літератури», що охоплює українську народну творчість і письменство до початку ХVІІ ст.
  • Глушко́ Валенти́н Петро́вич — видатний український радянський інженер, вчений в галузі ракетно-космічної техніки, основоположник радянського рідинного ракетного двигунобудування, академік АН УРСР (1958) та АН СРСР. Творець багаторазового ракетно-космічного комплексу «Енергія» — «Буран». 1994 року його ім'я отримав кратер на видимому боці Місяця. Також на його честь названо астероїд 6357 Глушко.
  • Відомі українські спортсмени:

Сергій Бубка (стрибки з жердиною) і Лілія Подкопаєва (спортивна гімнастика) із Донецька, Оксана Баюл (фігурне катання) із Дніпропетровська, Яна Клочкова (плавання) із Сімферополя, Олег Блохін і Андрій Шевченко (футбол), Ірина Дерюгіна і Анна Бессонова (Київ) (художня гімнастика).

  • Із сучасних зірок в усьому світі стала відомою українська співачка Руслана (Руслана Лежичко), яка в 2004 році виборола перемогу на конкурсі співаків Євробачення.
  • Справжнім голосом Української сучасної нації є гурт «Океан Єльзи». Лідер гурту Святослав Вакарчук був активним учасником помаранчевої революції та революції Гідності. В якості посла доброї волі Програми розвитку ООН для молоді в Україні приймав участь в багатьох соціальних та культурних проектах.

  Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі. А для цього потрібно любити свою Батьківщину, віддавати їй розум і серце.

Україна — одна з найбільших держав Європи. Оскільки це велика країна, тож  живуть у ній люди різних національностей, загалом понад 100 націй, українці, росіяни, білоруси, поляки, чехи, євреї, румуни, греки, татари та інших народи  вважають Україну своєю Батьківщиною.

Україна – єдина, Україна – це ми!