Година спілкування: «Віртуальна екскурсія музеями України»

          У світі існує безліч музеїв. Коли з’явився перший із них і де саме ніхто не знає. Але музеї зі словом “перший” відомі : перший у світі музей цінних паперів, звичайно ж, у Швейцарії, цейлонського чаю- у Шрі-Ланці, бамбукових ведмедиків- у Китаї, осликів- у Болгарії. Перший у світі підземний музей трипільської культури створений в Україні, в печері “Вертеба” на Тернопіллі.

Якщо існують давні музеї та створюються нові, то, очевидно, вони потрібні. Їх  відвідують щораз інші покоління людей, їх поповнюють новими експонатами. Їх створюють  з  якоюсь метою. Кому? Чому? Навіщо? Для чого? 

Зберегти надбання минулого, усі витвори нашого історичного буття аби передати їх майбутнім поколінням – це висока і благородна місія, яка покладається сьогодні на музеї.

До вашої уваги віртуальна екскурсія музеями України (за посиланням, з коментарем)

Музей "Батурин"

http://incognita.day.kyiv.ua/museums/baturyn/

та інші

http://incognita.day.kyiv.ua/exposition

https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

Музеї потрібні для душі, для того, щоб розуміти своє минуле, щоб бачити  майбутнє через минуле, щоб орієнтуватися в суспільних процесах, які були. Тільки в музеях можна побачити і зрозуміти цінні експонати, ікони, книги, предмети побуту, які вже зникли .

Тобто, музеї – це дуже важлива частина нашого життя. Це жива частка нашої історії, до якої можна в будь-який момент повернутися.