Виховна година 08.04


Дорожній рух. Правила переходу дороги без світлофору

Пішохід зобов’язаний переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних (зебрах), а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

Все ж незрячій людині, при відсутності світлофору, краще скористатися, при переході дороги, допомогою інших людей.

За державними будівельними нормами, для комфорту і безпеки незрячих та слабозрячих людей важливим є обладнання пішохідних переходів спеціальною тактильною плиткою, озвученими світлофорами та пониженням бордюрного каменя.

Також загроза для сліпих людей є й від водіїв траспортних засобів. Відповідно до пункту 18 Правил дорожнього руху України, «У будь-якому місці водій повинен пропустити сліпих пішоходів, які подають сигнал тростиною білого кольору, спрямованою вперед».


До речі, раніше всі переходи, які були покращені для незрячих, були лише обладнані звуковими світлофорами, що повідомляли сліпих про те, що можна переходити дорогу.

Як повідомляється, одне з підприємств, щоб покращити життя незрячих, облаштувало небезпечну ділянку в Києві (на вулиці Глибочицькій на Роботі) спеціальним пішохідним переходом, на якому "зебра" світиться. Водії її бачать здалеку і пригальмовують. А незрячі на дотик відчувають нанесені на асфальт рельєфні смуги, завдяки чому краще орієнтуються, переходячи проїжджу частину.

На головну Обрати клас

© 2017, School №5.
Template created by School №5

Авторизація