Виховна година 23.04


Догляд за очима

Основні правила догляду за очима:

* Не сидіть за ґаджетами тривалий час, особливо в темряві.

* Зверніть увагу на раціон: їжте овочі, що містять каротин (морква, солодкий перець), а також чорниці, петрушку, банани, морепродукти, помідори, шпинат, іншу зелень.

* Добре висипляйтеся. Порушення сну негативно впливає на імунітет, зокрема зір. Для середньостатистичної людини потреба в сні становить сім-вісім годин.

* Тримайте рівно спину. При сутулості, сколіозі, кіфозі або лордозі погіршується кровопостачання головного мозку, внаслідок цього може виникнути вегетосудинна дистонія, яка часто супроводжується болем голови, тобто хибною короткозорістю. Тож якщо маєте проблеми з осанкою – виконуйте вправи для зміцнення м’язів спини. 

* Підтримуйте достатню вологість повітря в приміщенні. Не допускайте пересушування.

* Робіть вправи для розслаблення очей. Серед основних: поводіть зіницями за годинниковою стрілкою п’ять-десять разів; поводіть зіницями проти годинникової стрілки (також п’ять-десять разів); сильно заплющте, а потім розплющте очі п’ять-десять разів; швидко покліпайте очима 15-20 секунд; подивіться спочатку на кінчик носа, потім у далечінь 10-15 разів; подивіться праворуч, потім – ліворуч, потім – угору і вниз по 10 разів.

* Подбайте, аби приміщення та робочий стіл добре освітлювалися. При тому яскраве світло не повинно потрапляти в поле зору. Стіл має стояти на відстані одного метра від вікна, тому що сонячні промені, які від нього відбиваються, дуже швидко виснажують очі, а сама відстань від очей до поверхні стола повинна бути не менш ніж 30 см. 

* Читайте правильно. Хто любить читати на паперових носіях, варто пам’ятати, що відстань від книги до очей має бути 30 см, тобто найзручніше читати за столом, тим паче що читання лежачи може призвести до сколіозу. У транспорті читати теж не варто, оскільки він рухається і очі не можуть добре зосередитися на тексті книги. 

На головну Обрати клас

© 2017, School №5.
Template created by School №5

Авторизація