Весна - чудова пора року, про неї кажуть, що вона весела, ясна, чарівна! З весною в наші віконця все частіше заглядає сонце. Погляньте, як радісно і весело весна зявляється на світ! Ось ворухнеться на землі торішній листочок. Під ним проклюнулась із землі зелена стрілочка молодої трави. Джюркочуть попід деревами весняні струмочки, теплий вітер пробігає у верховітті.

Весняні місяці:

- Назва БЕРЕЗЕНЬ закріпилась за місяцем у середині минулого століття. Походить від назви ппромислу - березол (заготівля березового попелу, що використовувався для виготовлення скла). До цього часу місяць називався март. У народі його звали: "капельник", "протальник", "запалі сніги", "з гір потоки", "соковик", "красовик", "заграйярочки".

У березні день з ніччю зустрічаються.

- КВІТЕНЬ  носить свою назву з 16 століття. Саме в цей час земля починає квітувати. В ужитку  були й інші народні назви: "краснець", "лукавець", "дзюрчальник", "водолій" та "пріль", що латинською мовою означає "сонячний".

Хто у квітні не сіє, той у вересвні не віє.

- ТРАВНЕМ  останній місяць весни назвали у нинішньому столітті. До цього він звався май - від імені давньоримської богині весни Майї. У народі його називали: "пісенник", "місяць - громовик", "травник". Травень ліс одягає - літо в гості чекає.

Пропоную переглянути мультики  за  наступними посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=8BEkWHUpdmM

https://www.youtube.com/watch?v=3OxW-SXgBgQ

https://www.youtube.com/watch?v=3ARF4GGYswQ

1. Назвіть  весняні  місяці.

2. Які  зміни  відбуваються  в  неживій природі  навесні?

3. Які  зміни  відбуваються  в  живій  природі навесні?