Тема: Україна –це ми!

Всі ми любимо свою Україну, давайте поговоримо сьогодні про нашу красуню-країну!

Україна — одна з найбільших держав Європи. Оскільки це велика країна, тож живуть у ній люди різних національностей, загалом понад 100 націй, українці, росіяни, білоруси, поляки, чехи, євреї, румуни, греки, татари та інших народи вважають Україну своєю Батьківщиною.

Україна – єдина, Україна – це ми!

Про це чудова пісня Скрябіна, посилання нижче:

https://www.youtube.com/watch?v=hKHBFOwFYrU

Ми свідки історії, а історія це ми… отже, давайте разом погортаємо сторінки історії нашої країни…. сторінки, завдяки яким ми змінимо свій погляд на значення слова «Патріот», тому що сьогодні патріотизм – це нагальна потреба України!

Віддавна на території України існували держави скіфів, сарматів, готів та інших народів, але відправним пунктом української державності і культури вважається Київська Русь 9-13 століття.

Формування новітньої нації припало на часи визвольної війни 1648-1657 років під проводом Богдана Хмельницького проти Речі Посполитої. Результатом війни стало заснування в України козацької держави – Війська Запорозького.

 У 18 столітті козацька автономія була ліквідована Російським царатом. Під час української революції початку 20 століття постало декілька національних держав: Українська Народна Республіка, Українська Держава, Західно-Українська Народна Республіка.

 У 1919 році відбулося возз'єднання українських земель, проголошено Акт Злуки. У 1922 році Українська республіка ввійшла до складу Радянського союзу.

Сучасна держава Україна утворилась в результаті розпаду Радянського союзу 1 грудня 1991 року.

Із проголошенням незалежності Україна почала брати активну участь у міжнародних відносинах як повноправний суб'єкт міжнародного права. Основні принципи зовнішньої політики України визначені в Декларації про державний суверенітет України (1990), ухвалених Верховною Радою "Основних напрямках зовнішньої політики України" (1993), в Конституції України (1996).

Україна – унітарна держава, територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, що не мають статусу державних утворень і не володіють суверенними правами.

 Події в Україні, що відбуваються останніми роками,  не залишають байдужими жодного громадянина країни. Ми живемо у непростий час – час змін. Помаранчева революція, Революція гідності -  довели, що український народ єдиний та вільний. Сьогодні, на жаль, боротьба за єдність та волю продовжується.

Холодним серцям байдужих людей завжди протистояли і протистоять гарячі та хоробрі серця наших патріотів. Саме вони йдуть на самопожертву заради майбутнього України.

Кожна епоха народжує своїх героїв….

Вшануймо пам'ять всіх героїв, які поклали своє життя за Україну.

 Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі. А для цього потрібно любити свою Батьківщину, віддавати їй розум і серце.

Чудовий фільм про нашу неповторну країну за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=bM9V33gkDqc